Ανοιχτή επιστολή στήριξης του ΠΡ.Ε.Π.Υ. από γνωστούς αθλητές

ΠΡ.Ε.Π.Υ
Αγαπητοί γονείς,
Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε πρώτιστα να σας συγχαρούμε για την επιλογή σας να παροτρύνετε και να ενθαρρύνετε τη συμμετοχή των παιδιών σας στη μεγάλη αθλητική οικογένεια μας.
Μια συμμετοχή που θα τα βοηθήσει να αναπτύξουν σωστά και υγιεινά το σώμα τους αλλά και να καλλιεργήσουν τα  ηθικά και πνευματικά τους χαρίσματα.
Ο αθλητισμός είναι μια αναγκαία ενασχόληση που συνδέεται με την κίνηση, τη ζωή, την ενεργητικότητα και τη δράση. Συνδέεται ακόμη με τη διάκριση, την καταξίωση, την πρωτιά, την επιβράβευση τα οποία όμως προϋποθέτουν απαραίτητα σωματική και ψυχική υγεία.
Από την πολυετή εμπειρία μας στο χώρο του αθλητισμού θα θέλαμε να συμβουλεύσουμε τους γονείς να φροντίσουν για την προϊατρική προληπτική εξέταση των παιδιών τους σε όποιο άθλημα κι αν επιδίδονται.
Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει όλοι «μάρτυρες» αιφνίδιων απωλειών μικρών αθλητών για λόγους μη προϊατρικής προληπτικής εξέτασης της υγείας τους. Ένα πιθανό ιατρικό πρόβλημα υγείας παιδιού που παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια της άθλησης θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί και να μη θρηνούσαμε απώλειες.
Η ανίχνευση και η καλλιέργεια του αθλητικού ταλέντου των παιδιών είναι υποχρέωση των προπονητών και των αθλητικών φορέων. Καθήκον όμως των γονέων είναι πρώτα να «περνάνε» τα παιδιά από προληπτικό έλεγχο υγείας, το γνωστό σε λίγο σε όλη την Ελλάδα ΠΡ.Ε.Π.Υ. – πρέπει Υγεία που φιλοδοξούμε να γίνει ΘΕΣΜΟΣ. Με ιδιαίτερη ευαισθησία η ΕΣΚΑΝΑ θεσμοθέτησε «ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΝΗΜΗΣ» την πρώτη εβδομάδα κάθε Φεβρουαρίου αποδίδοντας ελάχιστο φόρο τιμής σε αδικοχαμένους συναθλητές μας.
Η πρωτοβουλία του Ο.Κ. Ελευσίνας να δώσει το όνομα και το σήμα ΠΡ.Ε.Π.Υ. – πρέπει Υγεία στον προαγωνιστικό έλεγχο υγείας των αθλητών αξίζει τα συγχαρητήρια όλων μας.
Γιατί η υγεία του παιδιού είναι η πρώτη επένδυση του κάθε γονιού.
Με αθλητικούς χαιρετισμούς.