Ευχαριστήρια επιστολή του Μουσείου Νίκος Καζαντζάκης προς τον Ο.Κ.Ε.

Nεα Εκδηλώσεις

 

Μυρτιά, 30 Μαΐου 2019

Προς

Τον κύριο Αθανάσιο Λίγγο
Πρόεδρο Ομίλου Καλαθοσφαίρισης Ελευσίνας

 

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε, Αγαπητέ Θανάση

Εκφράζοντας όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους συνεργάτες του Μουσείου Καζαντζάκη, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω θερμά για την πρόσκληση, τη θερμή υποδοχή, τη φιλοξενία και την κάθε είδους συνδρομή που προσέφερε ο Όμιλος Καλαθοσφαίρισης Ελευσίνας, και εσύ προσωπικά, συμβάλλοντας στην επιτυχία της δράσης «Το ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ταξιδεύει… στην Ελευσίνα», που συνδιοργανώσαμε με τον Δήμο Ελευσίνας και τον Όμιλο Καλαθοσφαίρισης Ελευσίνας (Ο.Κ.Ε.). Θερμά ευχαριστούμε και όλους τους συνεργάτες σου και ιδιαίτερα τους κ.κ. Μαΐλη, Μάναλη, Μαρούγκα, Μπαλάφα, για όσα ο καθένας με τον τρόπο του προσέφερε.

Η έμπνευσή σου να αναδειχθεί η αξία του ομαδικού αθλητισμού όπως αυτή αποτυπώνεται από το Νίκο Καζαντζάκη στο ταξιδιωτικό του έργο «Ταξιδεύοντας Αγγλία», aκαι η πρόταση σου να οργανωθεί έκθεση για το Μουσείο και τον μεγάλο μας συγγραφέα και μια σειρά επιμορφωτικών δράσεων προορισμένων για τα νέα παιδιά στην Ελευσίνα, υποδηλώνει τη βαθειά προσήλωσή σου στις αξίες του πολιτισμού που πρέπει να καλλιεργούνται στις νέες γενιές παράλληλα με τη υπόλοιπη παιδεία και τη σωματική τους άσκηση. Η έμπνευσή σου είχε ως αποτέλεσμα να δοθεί η δυνατότητα σε συνεργάτη του Μουσείου να μεταφέρει τα πρώτα ερεθίσματα σε παιδιά για να γνωρίσουν τη ζωή και το έργο του μεγάλου στοχαστή.

Η εμπιστοσύνη σου στο έργο του Μουσείου μάς ενθαρρύνει και ενισχύει την κάθε προσπάθειά μας για προγράμματα προσέγγισης νέου κοινού. Ευχόμαστε ειλικρινά η συνεργασία μας να έχει συνέχεια και να γίνει παράδειγμα μίμησης και για άλλους φορείς όπως ο Ο.Κ.Ε.

 

Με εκτίμηση και ευχαριστίες,

Καθ. Μιχάλης Ταρουδάκης
Πρόεδρος Μουσείου Καζαντζάκη