Κεντρική εκδήλωση του “ΠΡ.Ε.Π.Υ. – πρέπει Υγεία”

ΠΡ.Ε.Π.Υ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη παρουσίαση της πρωτοβουλίας του Ομίλου Καλαθοσφαίρισης Ελευσίνας για τον προαγωνιστικό προληπτικό έλεγχο υγείας των αθλητών – μαθητών με το όνομα ΠΡ.Ε.Π.Υ. – πρέπει Υγεία.

Η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση έγινε στο κλειστό γυμναστήριο «Ανδρέας Δασκαλάκης» και την τίμησαν και χαιρέτησαν με την παρουσία τους οι αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αθλητικοί σύλλογοι, αθλητές, προπονητές, ολυμπιονίκες, γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων και πλήθος γονέων και παιδιών.

Το κλίμα ήταν συναισθηματικά φορτισμένο καθώς η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον αδικοχαμένο αθλητή του Ο.Κ. Ελευσίνας πριν από ένα χρόνο. Η κατάθεση της βιωματικής εμπειρίας του Προέδρου του Ο.Κ. Ελευσίνας στην ομιλία του, η απονομή της φανέλας του άτυχου αθλητή με το Νο 7 καθώς και η απονομή ενθυμίων από την ομάδα του Πήγασου σε συγγενή του αθλητή, επέτειναν το ήδη φορτισμένο κλίμα.

Αναδείχθηκε για ακόμη μια φορά η σημαντικότητα του προαγωνιστικού προληπτικού ελέγχου σε κάθε άθλημα για την αποφυγή παρόμοιων τραγικών περιστατικών.

Γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων όπως καρδιολόγοι, ειδικός παθολόγος, ψυχολόγος ανέλυσαν με επιστημονικό τρόπο την ανάγκη πρόληψης της υγείας.

Ο προαγωνιστικός προληπτικός έλεγχος υγείας το γνωστό μας ΠΡ.Ε.Π.Υ – πρέπει Υγεία φιλοδοξεί να γίνει θεσμός και η πρώτη αυτή εκδήλωση να είναι ο δίαυλος επικοινωνίας στην αύξηση του ενδιαφέροντος για υιοθέτηση της πρωτοβουλίας και από άλλους αθλητικούς συλλόγους αλλά και κρατικούς φορείς.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον φιλικό αγώνα των ομάδων μπάσκετ Ο.Κ. Ελευσίνας και Πήγασος Κορυδαλλού. Ένας φιλικός αγώνας που ήταν συνέχεια του αγώνα μεταξύ των ίδιων ομάδων πριν από ένα χρόνο και που δεν τελείωσε τότε.