Η Φιλοσοφία μας…

Η αθλητική χρονιά 2018/2019, ευελπιστούμε να αποτελέσει για εμάς στον ΟΚΕ μια χρονιά σταθμό, για τον τρόπο που δουλεύουμε με τα παιδιά της πόλης μας.

Η βάση της φιλοσοφίας μας, ξεκινά από το να φέρουμε και να κρατήσουμε τα παιδιά της Ελευσίνας στο γήπεδο.
Στα μικρότερα παιδιά, να εμφυσήσουμε την αγάπη για την άθληση και το basketball.
Να γαλουχήσουμε τα μεγαλύτερα παιδιά στις σωστές αξίες του αθλήματος, οι οποίες είναι ίδιες με όσες θα απαιτηθούν ως προσόντα στις σπουδές τους, στη ζωή τους και στις δουλειές τους αργότερα.
Φυσικά, να τους μάθουμε τα μυστικά του basketball.
Περήφανα να υποστηρίξουμε και να αναδείξουμε τους πιο ταλαντούχους.
Περήφανα να δημιουργήσουμε sportsmen για τους όχι και τόσο ταλαντούχους.

Πιστεύουμε ότι το basketball είναι ιδανικό άθλημα για την σωματική, πνευματική, κοινωνική και επαγγελματική ανάπτυξη των παιδιών μας.
Για το λόγο αυτό, πέραν της εφαρμογής ενός αξιόπιστου προγράμματος basketball, σχεδιάζουμε εκπαιδευτικές δράσεις που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη δεξιοτήτων των αθλητών μας, σε μη αθλητικούς τομείς. Ωστόσο, οι δράσεις αυτές θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην αθλητική τους ζωή.

Τέλος, από την φιλοσοφία μας για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στο basketball, δεν θα μπορούσε να λείπει ένα βασικό κομμάτι του.
Η πρόληψη.
Ο σύλλογός μας, με ανεπτυγμένο το αίσθημα της ευθύνης για τον τρόπο που λειτουργεί απέναντι στην κοινωνία, παρά τις μικρές δυνατότητές του, καινοτομεί και παρέχει στους μικρούς αθλητές μας το ΠΡΕΠΥ. ΠΡοαγωνιστικός Έλεγχος Πρόληψης Υγείας, δωρεάν για όλους τους αθλητές μας. Στα πλαίσια της πρόληψης, επιπλέον δωρεάν παροχές στους μικρούς αθλητές μας, αποτελούν οι συμβουλές διατροφής από εξειδικευμένους επιστήμονες και η συζήτηση με παιδοψυχολόγους για την υποστήριξη της σωστής ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους.

Ο Όμιλος Καλαθοσφαίρισης Ελευσίνας, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός.
Κατά συνέπεια, η φιλοσοφία μας, δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλαμβάνει την δέσμευση, ότι τα έσοδα από τις συνδρομές των αθλητών μας, επενδύονται πάλι στην βελτίωση των παροχών του συλλόγου μας προς αυτούς.

Το σύνθημα που επιλέξαμε να έχουμε και να εμφυσήσουμε στα παιδιά είναι το
«είμαστε οικογένεια». #wearefamily
Η φιλοσοφία μας είναι να νοιαζόμαστε για τα μέλη μας, όπως μια οικογένεια.